Boeken

Boek een avontuur ga op reis in Afrika

Afrika is een continent met daarin nog heel veel mogelijkheden, je kunt hier nog nomaden vinden zonder dat deze onderhevig zijn aan het toerisme of het geld wat er aan het toerisme te vinden valt. Je kunt hier nog dagen reizen door wildernis zonder dat je andere mensen tegenkomt, zelfs wanneer je met een reisorganisatie een reis boekt, is de kans groot dat je naast de standaard toeristische attracties op plaatsen komt waar je niet van hebt kunnen dromen. Dat alles ligt binnen enkele uren vliegen vanaf de diverse Nederlandse en Belgische luchthavens. Een groot voordeel aan een reis naar Afrika is dat je vaak maar enkele uren hoeft te vliegen om de bestemming te bereiken, dat zorgt er tevens voor dat er ook een groots tijdverschil is. Geen grootse jetlags dus, terwijl er wel een heel andere wereld voor je openligt! Afrika is een continent welke heel veel schoonheid voor je heeft bewaard. Je kunt hier het wildleven bewonderen, maar ook de cultuur verschillen die het met zich meebrengt.

 

De Masai

onlinecasinoWie aan Afrika denkt, zal in veel gevallen de veelkleurige mensen van de Masai voor zich zien, de Masai zijn een nomadisch volk welke vooral in Tanzania en Kenia wonen. De Masai zijn feitelijk wereldberoemd omdat ze in de veranderende wereld hun tradities weten te bewaren. In de moderne wereld kan je hier dus eeuwenoude gebruiken vinden. Hoewel de Masai nog altijd bestaan, is hun bestaan wel onder grote druk, want er is steeds minder weidegrond voor hun vee, door droogte en door het toenemen van moderniteit en verstedelijking. De Masai zijn vooral bekend van hun kleurige kleding en sieraden die veelal rood zijn, rood is een kleur die van groot belang is voor de Masai deze vertegenwoordig leven en bloed en daarnaast zou het rode wilde dieren op afstand houden. Een ding is wel zeker tijdens de jacht is het rood duidelijk herkenbaar en is de kans klein dat masai door jachtongevallen om het leven zullen komen. Omdat de Masai onder druk staan, wonen ze veelal in nationale parken, bij een rondreis door Kenia en of Tanzania met bezoek aan het Serengeti, Amboseli en Masaai Mara park is de kans dus bijzonder groot dat je met Masai in aanraking zal komen.

De Masai zijn een van de meest bekende Nomadische stammen die Afrika kent, maar er zijn er beduidend meer te vinden door heel Afrika. Tezamen met gebruiken en tradities die voor ons Westerse mensen veelal vreemd lijken. Een ding is zeker, wie op reis gaat door Afrika, eender welk land de voorkeur draagt, zal zich in moeten stellen op cultuurverschillen en diverse wellicht schokkende dingen die je kunt tegenkomen of kunt zien. Want wat wij als normaal beschouwen kunnen zij als barbaars zien en uiteraard andersom.

Afrika is een bijzonder continent met even bijzondere landen en volken die je zeker kunnen verrassen. Afrika heeft veel voor je in petto, zorg dat je bij een reis naar Afrika goed ingelezen bent over wat je kunt verwachten, de verschillen in cultuur en gewoontes. Zorg dat je je huiswerk gedaan hebt, en dat je een reis boekt die aan al je wensen zal voldoen. Afrika is een avontuur – het is aan jou om in te stappen en deel te nemen.